Pentru cei mai multi dintre noi, bucataria este locul preferat al intregii locuinte. Aici luam masa, gatim si bem cea mai buna cafea de dimineata. Tocmai de aceea, alegerea mobilei pentru bucatarie este (sau ar trebui sa fie) un proces minutios si atent la detalii.
Pentru a face cea mai buna alegere, trebuie sa tii cont de cateva recomandari cum ar fi dimensiunea bucatariei, culoarea si materialul din care mobila de bucatarie este confectionata( aparitia petelor dificile este mare iar astfel, o mobila simplu de curatat este ideala)sau rezistenta la factori externi precum este umiditatea crescuta.
Cu speranta de a evita astfel de probleme, ramai cu mine pentru a descoperi sfaturi strategice de urmat atunci cand pleci pe urmele alegerii mobilei perfecte pentru bucataria ta.
Alege mobila in raport cu spatiul de care dispui
O mobila incarcata nu va fi niciodata un loc gastronomic ideal. Nu doar ca mai devreme sau mai tarziu te vei afla in imposibilitatea de a lua, stand pe scaunul de bucatarie preferat, micul dejun, pranzul sau cina intr-o libertate de miscare, dar pe de alta parte, multe dintre dulapurile care formeaza mobila de bucatarie raman goale.
Nu uita de spatiul de deasupra frigiderului sau cel ce reprezinta diferenta dintre mobila si tavan. In cazul in care iti doresti mai mult spatiu, poti adauga un dulap suspendat in acele locuri ramase libere.
Ghideaza-te dupa simtul practic cand alegi mobila
Pe cat de frumoasa si ergonomica ar putea fi o mobila de bucatarie, important este modul in care poti sa dispui de ea. De aceea, este recomandat sa ai in vedere mai multe lucruri.
Blatul realizat din marmura, de culoare inchisa – acest tip este perfect pentru orice fel pete, intrucat acestea pot fi foarte rapid sterse, facandu-se economie de timp si de bani. In plus, marmura este foarte rezistenta, motiv pentru care nu va trebui sa faci renovari prea curand.
Temperaturile ridicate nu trebuie sa fie nici impediment, nici factor de distrugere a mobilei de bucatarie. Agentii chimici si umiditatea reprezinta cateva aspecte regasite in oricare locuinta, intrucat mobila aleasa trebuie sa fie capabila sa evite astfel de probleme.
Nu uita de corpurile de bucatarie
Pe langa traditionala mobila de bucatarie, dupa ce aceasta a fost instalata in noua locuinta, exista un numar de corpuri de bucatarie care sunt de mare ajutor. Dintre acestea, amintesc: corpul pentru depozitat oale si tigai, corpul cu suport pentru tacamuri, corpul asupra caruia este implementat scurgatorul pentru vase, corpul pentru cani si pahare.
Pingback: Cum alegi covorul perfect pentru casa ta - Decorat.ro
Pingback: Alege mobila din lemn masiv pentru un interior de poveste - Decorat.ro
Pingback: Cum sa amenajezi o bucatarie de apartament - Decorat.ro
Pingback: 44 de idei cu amenajari interioare bucatarii - Decorat.ro
Pingback: Combinatii de culori la moda in bucatarie anul acesta - Decorat.ro