Cat e pretul pentru placat un mp de gresie si faianta in baie

Probabil ca iti imaginai ca pretul la placarea unui metru de faianta sau de gresie este la fel, indiferent de camera unde se face montajul. Gresit. In bai manopera la placarea unui mp de gresie si faianta este mai diferit de calculat, mai ales din cauza spatiului relativ mic de lucru dar si din cauza ca sunt multe bucati de taiat si lipit si exista o multime de gauri de dat in placile de faianta si de gresie.

Pentru a te lumina putin iti voi spune cativa factori care influenteaza pretul pe mp de gresie si faianta. Mai tarziu iti voi spune si pretul pietei. Dar iata principalii factori care scad sau maresc manopera la amenajarea unei bai:

  • dimensiunea placilor de gresie si faianta
  • modelul de placare ales
  • suportul pe care plachezi
  • suprafata in mp
  • cate gauri trebuie date

Dimensiunea placilor de faianta si gresie. Manopera difera foarte tare in functie de cat de mare sau mica este placa, daca este portelanata sau nu, rectificata sau nu, placata cu distantieri sau fara distantieri.

Modelul de placare. Placarea faiantei si a gresiei se poate face in zeci de feluri. Poate fi o placare normala, cea mai ieftina varianta, sau poate fi o placare in sah sau stil zid de caramida. Sau gresie pe diagonala sau gresie mozaic etc.

Stratul suport de placare. Faianta se placheaza mai usor pe peretii din gips carton. Daca ai peretii din zidarie de caramida si tencuiti cu mortar este posibil sa fie mai denivelati. Nu vreau sa ma gandesc cat de strambi sunt peretii din baile de apartament, acolo chiar este de o indreptare inainte. Si costa mai mult mp de placat.

Suprafata de placat. Este evident ca pentru o baie mica va trebui sa platesti o manopera mai mare la mp. Asta din cauza ca mesterul va pierde mai multe zile cu lucrarea chiar de va lucra fractiuni de zi. O suprafata de peste 50 mp se poate considera ca buna pentru a fi facuta la mp si nu la lucrare.

Gauri, taieturi, decupaje. In domeniul placarii de gresie si faianta aceste operatiuni iau cel mai mult timp si sunt si foarte costisitoare, necesitand unelte si scule destul de scumpe. O lucrare fara gauri si decupaje pretentioase va costa mai putin intotdeauna.

Pretul pietei la mp de faianta si gresie

Daca ai citit pana aici inseamna ca esti constient ca nu exista un pret fix. Pretul mediu este de 50 lei dar depinde de mai multi factori, altii decat cei mentionati mai sus. Ma refer aici la zona, reputatia mesterului, pretul cu care a fost achizitionata ceramica si chiar perioada din an in care se contracteaza lucrarea. Tu ce pret la mp ai platit? Sau, daca esti mester, cat iei tu la mp de pus gresie si faianta?

Tendintele anului in materie de mobila pentru dormitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coșul tău
Close FAVORITE
Close RECENT VĂZUTE
PRODUSE