Cauti covoare? Hai sa iti arat cele mai in voga modele de covoare moderne pentru o casa perfect decorata!

Am selectat covoare pentru dormitor, covoare pentru living room, covoare pentru bucatarie si chiar covoare pentru hol. Dupa ce vei fi vazut covoarele de mai jos iti va fi foarte usor sa alegi covorul perfect pentru fiecare camera.

Stiu ca iti va fi greu sa alegi doar un covor, mai ales ca sunt pe piata mii si mii de modele de covoare, care de care mai interesante, in diferite forme, materiale si texturi. Iata cateva sfaturi de alegere a covoarelor in functie de camera unde vrei sa le asezi:

Covoare in sufragerie. Alegerea covorului din living se face in functie de dimensiunea camerei. Daca sufrageria ta este mare, mizeaza pe un covor mare in centru si incadreaza mobila exact pe lungimea sau latimea covorului. Daca ai un living mai mic pune covorul in centrul camerei si incearca sa nu ii iei din vizibilitate punand pe el lucruri voluminoase. O masuta de cafea este suficienta.

Culoarea covorului din living ramane la alegerea ta, de aceea ti-am adus aceste super idei. De regula trebuie sa ai in coloritul covorului nuante din camera respectiva, de exemplu nuante din mobilier, pereti, tamplarie. Insa cel mai bine alegi un covor care sa iasa in evidenta in tonuri vii, pline de vitalitate.

Covoare in dormitor. Covorul din dormitor nu trebuie sa iasa prea tare in evidenta. Cel mai bine il alegi in tonuri linistite care sa te imbie la relaxare. Daca ai un dormitor mare este bine sa optezi pentru un covor care sa iasa de sub pat in jur de 40-50 cm de jur imprejurul acestuia. Noptierele nu trebuie sa fie asezate pe covor.

In cazul unui dormitor mai mic poti opta pentru un covor asezat in fata patului, care sa intre sub acesta in jur de 50 cm.

Covoare in bucatarie. La bucatarie este o alta poveste. Multa lume nu agreeaza un covor in bucatarie. Nici eu nu agreez dar sunt persoane care isi doresc un model frumos de covor in bucatarie care sa o scoata in evidenta.

Cel mai indicat, in cazul bucatariilor mici si inguste, este un covor rectangular, de tip traversa, care sa urmeze lungimea bucatariei. In bucatariile mare cel mai apreciate sunt covoarele aproape cat suprafata camerei, lasandu-se un spatiu de 15-40 cm de jur imprejurul camerei.

Sper ca te-am binedispus si ti-am oferit inspiratie in alegerea covorului. Daca nu au fost chiar 101 modele inseamna ca trebuie sa mai revii pe aici deoarece actualizez frecvent aceasta colectie de covoare moderne.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *