Domeniul amenajarilor interioare se poate mandri cu foarte multe stiluri de design interior, care mai de care mai pliabile chiar si pe cele mai inalte standarde. Indiferent daca deja ai gasit stilul de amenajare interioara pentru sufrageria ta, care te caracterizeaza cel mai bine, sau inca esti in cautarea lui, eu zic sa urmaresti acest articol pana la sfarsit deoarece ai toate sansele sa fii cucerit de stilul shabby chic.

Fiind extrem de cunoscut datorita simplitatii si naturaletii, stilul shabby chic este influentat in mare masura de un cost scazut al facturii pe care la final vei fi nevoit sa o platesti pentru amenajare, mobila, accesorii, draperii si perdele, asta in situatia in care iei in calcul adoptarea lui in propria ta living room.

Acestea fiind spuse, in conditiile in care esti curios sa descoperi mai mult, ramai pe aproape si descopera cum poti sa adopti stilul shabby chic si sa il aplici in sufrageria ta.

Stilul shabby chic are niste trasaturi importante

Fiecare stil este caracterizat de o serie de elemente cu un impact puternic asupra intregii camere. De altfel, de indata ce te decizi sa adopti un stil de amenajari interioare, atat culorile cat si formele si numarul corpurilor de mobilier trebuie sa fie in acord cu ceea ce este expus in teorie.

Referindu-ma strict la stilul shabby chic, acesta este marcat de preponderenta culorilor si nuantelor deschise, precum sunt tonurile pastelate si utilizarea albului in mai toate elementele casei, printre care mobila, textilele si materialele pe care le aplici in dormitorul tau.

Stilul shabby chic utilizeaza si integreaza lucruri mai putin noi

Un alt punct care pune in evidenta stilul shabby chic este catalogat drept integrarea in utilizare a lucrurilor mai putin noi si astfel, folosirea acestora pentru o perioada mult ai lunga de timp. Pe scurt, procesul este destul de simplu – spre exemplu, un scaun vechi (vintage) pe care nu il mai utilizezi din motive obiective (insa mai este inca functional) poate fi pus in folosinta destul de usor prin aplicarea asupra lui unei tesaturi de matase care sa il infrumuseteze. Prin intermediul acestei strategii, costurile totale nu vor ajunge la sume astronomice ci, in schimb, vor fi la limita.

Stilul shabby chic iti pastreaza economiile

Daca restul stilurilor de design interior te fac sa scoti sume mari de bani din buzunar, stilul shabby chic este caracterizat in mare masura de sume relativ modice pe care sa le utilizezi in amenajarile interioare. De altfel, iti poti pastra economiile fara mari probleme, insa vei avea nevoie de timp sau de ajutor de la profesionisti pentru a pune in aplicare stilul in adevaratul sens al cuvantului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *